16.1.08

A PROPOS 10.01.2008

MEETING POINTS - KVS
Het internationaal multidisciplinair festival Meeting Points 5 van het Young Arab Theatre Fund maakt de oversteek van de Arabische wereld naar hartje Brussel. Tien dagen lang wordt de KVS overstelpt met theater, dans, film, video en muziek uit de Arabische en de rest van de internationale kunstenwereld. Frie Leysen gaf met graagte enige telefonische uitleg over het hoe, wat, waar, wanneer en waarom van dit festival.

Herbeluister

festival: Meeting Points 5
datum: 10 tot 20 februari 2008
locatie:
KVS, Brussel

DIJLEZONEN
Jo Mathijs, voorzitter van het Leuvens theatergezelschap Dijlezonen, kwam in de A PROPOS studio de nieuwste producties Alis in Onderland en Trojaanse Vrouwen voorstellen. Zoals de titel doet vermoeden is Alis in Onderland geinspireerd op het verhaal Alice in Wonderland. Behalve de gelijknamige personages en het taalspel houdt de vergelijking tussen de theatertekst van Guido Lauwaert en die van Lewis Caroll echter op. De voorstelling Trojaanse vrouwen, gebaseerd op een Griekse tragedie, is een kruising van theater met dans, beeldprojecties en live muziek.

Herbeluister

theater: Alis in Onderland - Dijlezonen
datum: 11 & 12 januari 2008
locatie: Wagenhuys,
30cc, Leuven

theater:
Trojaanse Vrouwen
datum: 29 februari 2008
locatie: Wagenhuys,
30cc, Leuven

5e TRIENNALE VOOR VORMGEVING
Gooi de woorden design en schoonheid samen en de discussie laait al gauw op. Design Vlaanderen durft de combinatie aan en wijdt de 5e Triennale voor Vormgeving aan het thema Schoonheid. Geprikkeld door nieuwsgierigheid ging Elien een kijkje nemen. In de studio vertelde ze over haar ervaring van "een van de lelijkste en rommeligste tentoonstellingen ooit".

Herbeluister

tentoonstelling: 5e Triennale voor Vormgeving - Schoonheid
organisatie: Design Vlaanderen
datum: tot 2 maart 2008
locatie:
Jubelpark, Brussel

RECENSIES STUDENTEN THEATERWETENSCHAPPEN
Recensies maken behoort tot het takenpakket van de studenten Master na Master Theaterwetenschappen. Gewapend met opnamemateriaal ging Katharina luisteren naar hun kritische verhalen.

Alle fragmenten van A PROPOS 10.01.2008 herbeluisteren kan hier

eindredactie: Marianne Boelaers
redactie: Marianne Boelaers, Elien Haentjens, Katharina Smets
presentatie: Tim Toubac, Katharina Smets
techniek: Tim Toubac, Marianne Boelaers

Geen opmerkingen: