12.10.06

met vriendelijke groet 1

-- Tim Toubac

Beste luisteraars
Geachte heren dames cultuurconsumenten

Na de stortvloed van brieven die wij hier van bezorgde cultuurparticipanten hebben gekregen, konden wij niet anders dan formeel reageren.
Nee, er is geen probleem
Ja, er zijn nog plaatsjes
Wij weten, het is een jaarlijks weerkerende angst. En uit uw brieven mogen wij zelfs concluderen dat dit voor menigeen onder u voor slapeloze nachten heeft gezorgd. Wij excuseren ons hier erg voor.

Maar ook dit jaar hebben we er voor kunnen zorgen dat u in alle rust van uw cultuurbeleving kunt genieten. Wij weten immers hoe vervelend het is, samen met ongeschoolde scholieren, - laat staan volwassenen- in een donkere zaal, naar een wat moeilijkere, intense voorstelling te kijken. Wij kennen de hel van de busladingen toeristen, gepensioneerden, scholen, de verschrikking van de helse horde grote meutes tout court. Maar wij kunnen u geruststellen. Door zorgvuldige planning kunnen wij u, beste cultuurconsument, een optimale cultuurbeleving garanderen. Hiervoor strijden wij weer elke dag. Uw attente mailtjes hieromtrent houden ons scherp. Dit is en blijft een dagelijks aandachtspunt.

Maar soms kiest u er zelf voor – dat mag u niet ontkennen – om samen te klitten in te kleine ruimtes. U heeft natuurlijk ook nood aan intermenselijk contact, u wil uw impressies kwijt kunnen. Praten met gelijkstemden, of minstens kunnen discussiĆ«ren op niveau.
Ook hier blijven we rekening mee houden. We kiezen deze ontmoetingsmomenten goed uit en hopen dat de aangeboden faciliteiten uw conversatie en denkproces blijvend kunnen bevorderen.
Voorlopig is er nog geen duidelijk wettelijk kader rond hoe we een selectieprocedure voor de gasten kunnen bolwerken. Het verleden leert ons echter dat we hiervoor op uw creativiteit als cultuurparticipant, kunnen rekenen. U heeft voldoende bagage om snel en kundig een oordeel klaar te hebben. En met uw vaardigheden hoeft een afwijzing niet als pijnlijk ervaren te worden, door geen van de betrokken partijen.

Dus beste luisteraars, geachte cultuurconsumenten, bezorgdheid is voorlopig overbodig. Dit zou niet kunnen zonder uw voortdurende inbreng. Cultuur is maar in zover waardevol als het in optimale omstandigheden beleefd kan worden. Daarvoor rekenen we op u. U bent de hoeksteen waarop de culturele steunbeer gebouwd is. Een fundament van de samenleving.

Daarom vragen we u: blijf uw brieven sturen. In uw opmerkingen zit onze toekomst.

Wij danken u voor het blijvende vertrouwen

Met vriendelijk groet.

Geen opmerkingen: