7.12.06

met vriendelijke groet 3

-- tim toubac

Beste luisteraars
Geachte heren dames cultuurconsumenten
Beste aspirant stagiaires

U bestookt ons sedert enige tijd met een resem aanvragen tot een “eventuele mogelijkheid tot een stageplaats”, zoals u het zelf placht te noemen.
Liever dan ieder van u een eigenhandig schrijven te bezorgen, willen we u graag als groep persoonlijk te woord staan, in die intieme zone van het radiogebeuren.
Want deze vraag gaat vanzelfsprekend ieder van ons aan.

Wij zijn uiteraard verheugd met uw aanvraag tot een “eventuele mogelijkheid tot een stageplaats”. Het bewijst maar weer eens welk huis van vertrouwen we zijn.
Hoe dat we - ondanks bitse kritiek op het culturele wezen en het radiolandschap- toch steeds een rots in de branding blijven.
Wij zijn u daar erkentelijk voor.

Maar u begrijpt dat wij niet op elke vraag die ons ego streelt in kunnen gaan.
De harde realiteit noodzaakt ons hiertoe. U treft het niet. De plaatsen in deze sector zijn schaars en u is met velen. U wil allen tot de tanden bewapend aan de startlijn van de arbeidsmarkt verschijnen. Maar u weet ook dat u in deze wedstrijd eerst een aantal rondjes warm moet draaien. Wij willen u daarin helpen maar weten ons beperkt in logistiek en administratief opzicht. Toch is het onnodig alle hoop te laten varen. Onze beperkingen nopen ons er enkel toe de selectie strenger te maken.
U wordt uiteraard met open armen ontvangen met een diploma radiotechniek in de achterzak. Ook als u ooit bent geslaagd voor één van de stemtests van de publieke omroep geven we u met graagte een kans. Het doet er voor ons part zelfs niet toe als u de procedures al enige tijd geleden hebt doorlopen.
U ziet, wij zijn niet harteloos. U kan niet aan onze goede bedoelingen twijfelen.
We weten eenvoudigweg zelf waar we staan en hopen van u hetzelfde.
U leeft en beweegt nu eenmaal in een maatschappij die zijn eigen wetten en geplogenheden heeft. Het is een logica, u kan dit betreuren, die in elke porie van onze samenleving is doorgedrongen. Wij willen uiteraard het beste voor u, maar uiteraard ook voor ons. We moeten elkaar maar ergens in het midden vinden.

Daarbij moet ik het laten, U begrijpt uw situatie

Nog veel succes in uw productieve en veel geluk in uw leven tout court

Met Vriendelijk groet

PS. Vrijwilligers dat is natuurlijk een ander verhaal. U bent uiteraard ten allen tijde welkom. Ook daarin moet u ons kennen.


Geen opmerkingen: