12.3.08

A PROPOS 06.03.2008

JAN BAETENS
De Franse Gemeenschap heeft met de prijs ‘Prix triennal de poésie de la Communauté française’ dit keer een Vlaming in de bloemetjes gezet. En deze Vlaming is niemand minder dan professor Jan Baetens. Hij ontvangt deze prijs voor zijn poëzie-album ‘Cent fois sur le métier’. Dit heuglijke nieuws vraagt natuurlijk om een interview.



Herbeluister

poezie: Cent fois sur le métier - Jan Baetens

KATLIJNE VAN DER STIGHELEN
Voor Internationale Vrouwendag op 8 maart richt Leuven zich dit jaar op ‘Vrouwen in de kunst’. Er zal onder andere een lezing gegeven worden door Katlijne Van der Stighelen, professor kunstwetenschappen aan de K.U.Leuven. Wij hebben professor Katlijne Van der Stighelen uitgenodigd in de studio voor een interview.

Herbeluister

tentoonstelling: Dames van Stand
datum: 8 maart tot 27 april 2008
locatie: SLAC (Stedelijke Academie en Conservatorium), Dirk Boutslaan, Leuven

ITHAKA 16
Het kunstenfestival Ithaka is al weer aan haar zestiende editie toe. De formule is gekend: een verlaten gebouw in Leuven, jonge beeldende kunstenaars, een thema, 4 dagen lang tot 's avonds laat geopend, alles georganiseerd door LOKO Cultuur. Medeorganisator Jasmijn Verlinden kwam vertellen over de keuze van de locatie, het Amphi-Bios thema en andere weetjes over Ithaka.

Herbeluister

kunstenfestival: Ithaka
organisatie: LOKO Cultuur
datum: 11 tot 15 maart 2008
locatie: Instituut voor Land- en Waterbeheer, Vital Decosterstraat, Leuven

Herbeluister alle fragmenten van A PROPOS 06.03.2008 hier

presentatie: Katharina Smets - eindredactie: Marianne Boelaers - redactie: Tim Toubac, Elien Haentjens, Marianne Boelaers - webredactie: Ellen Eurlings - techniek: Suzanne Maas

Geen opmerkingen: