7.11.07

A PROPOS 01.11.2007

In de uitzending van 1 nov 2007 had A PROPOS het over het live art festival Playground in het STUK, de nieuwe fototentoonstelling 'Belgicum' van Stephan Vanfleteren en de dichter Xavier Roelens die samen met een aantal andere dichters op 4 nov op het podium van DESDA staat.

PLAYGROUND

Het STUK is deze week weer goed bevolkt. Er zijn veel kunstenaars in huis en iedereen is druk in de weer met de voorbereidingen van het nieuwe live art festival PLAYGROUND. Dit festival legt de focus op de crossover tussen beeldende kunsten en podiumkunsten. Organisator Eva Wittocx gaf in de studio meer uitleg over dit gebeuren en waarom er voorkeur wordt gegeven aan de benaming live art in plaats van performance.

Herbeluister gesprek met Eva Wittocx

foto: presentator Tim met kunstenares Yael Davids


A PROPOS sprak in de studie met een van de in het STUK residerende kunstaars: Yael Davids. Haar project 'a line, a word, a sentence' is een combinatie van expo en performance waarin het idee van mensen als objecten centraal staat. Hiervoor werd samengewerkt met een twintigtal mensen in en rond Leuven. De expo is de hele week te bezichtigen in het STUK, de performance kan je bijwonen op 3,7 & 9 nov van 20u tot 22u.

Herbeluister het gesprek met Yael Davids

Volgende week hoort u nog meer over dit festival, PLAYGROUND.

festival: Playground
categorie: festival, beeldende kunst, podiumkunst
datum: 3-10 nov 2007
locatie: STUK, Leuven

BELGICUM - STEPHAN VANFLETEREN
In het Fotomuseum in Antwerpen loopt de tentoonstelling Belgicum van Stephan Vanfleteren, huisfotograaf bij de krant De Morgen. Vanfleteren heeft een eigen stijl ontwikkeld waarin lelijkheid wordt verheven tot schoonheid. Reporter Evelien Wauters verzamelde een aantal reacties bij de toeschouwers op de tentoonstelling.

Herbeluister

expo: Stephan Vanfleteren - Belgicum
categorie: fotografie
datum: tot 6 januari 2008
locatie: Fotomuseum, Antwerpen

XAVIER ROELENS OP DESDA
Op zondag 4 november wordt het cafe Libertad omgedoopt tot DESDA, een literair cafe waarin poezie een podium krijgt. Enkele dichters lezen voor uit hun werk, waaronder Xavier Roelens. Naar aanleiding van dit gebeuren belde Katharina hem op voor een kort gesprek over zijn nieuwe dichtbundel 'Er is een spookrijder gesignaleerd' (Contact, Amsterdam) en zijn optreden op DESDA.

Herbeluister

literair cafe: DESDA
categorie: poezie
datum: zo 4 nov 2007
locatie: cafe Libertad, Leuven

Alle fragmenten van de uitzending van 01.11.2007 kan je hier opnieuw beluisteren

presentatie: Tim Toubac
redactie: Evelien Wauters, Katharina Smets
eindredactie: Tim Toubac
techniek: Jo Mostert

Geen opmerkingen: