15.11.07

A PROPOS 08.11.2007

Deze week was A PROPOS in de ban van het live art festival Playground. Liesbeth kwam naar de studio om haar indruk van het festival met ons te delen. Elien bespreekt Living Currency. En Heike Schmidt & Thilo Thomas Karin kwamen in de studio vertellen over hun voorstelling 'Bed & Breakfast'. Maar niet alleen Playground wekte onze interesse, ook de nieuwe creatie van Wim Vandekeybus trok de aandacht van A PROPOS.


KRITISCHE BLIK OP PLAYGROUND
De voorbije dagen bracht kunstliefhebber Liesbeth Huybrechts haar vrije tijd door op het Playground festival in het STUK. Met een kritische blik reflecteert Liesbeth hierover.

Herbeluister

festival: Playground
categorie: festival, beeldende kunst, podiumkunst
datum: 3-10 nov 2007
locatie: STUK, Leuven


BED & BREAKFAST - PLAYGROUND
Je in slaap laten zingen, overkomt je niet iedere nacht. Tijdens de performance/concert 'Bed & Breakfast' op Playground kan je het meemaken. Heike Schmidt (concept/zang) en Thilo Thomas Krigar (cello/compositie) bezochten de scorpio studio en vertelden over dit nachtelijk muzikaal gebeuren aan Katharina.

Herbeluister

performance: Bed & Breakfast - Heike Schmidt
festival: Playground
categorie: zang, poezie, slapen, podiumkunst
datum: 7, 8 & 9 nov 2007 23u
locatie: STUK, Leuven

LIVING CURRENCY - PLAYGROUND
Elien Haentjes vertelt over 'Living Currency', een ander project op Playground. Een tentoonstelling met live performances waar de toeschouwer door de kunstwerken kan lopen tot zelfs deelnemen.

Herbeluister

expo/performance: Living Currency
festival: Playground
categorie: beeldende kunst, podiumkunst
datum: 7, 8 & 9 nov 2007 20u-23u
locatie: STUK, Leuven

MENSKE - ULTIMA VEZ
Wat doe je als de heersende waarden aan betekenis verliezen? Wanneer je geconfronteerd wordt met veranderende normen en regels? Als alles waarin je gelooft ontworteld wordt? Klinkt vaag, niet? Voor tekst en uitleg sprak reporter Jo Mostert met Wim Vandekeybus en Kylie Walters over het nieuwe project Menske. Nostalgie en trauma, heerlijke visioenen en halsstarrige blokkades, slachtoffers en manipulators, deze en veel meer worden tegenover elkaar gezet. Of zoiets.

Herbeluister

voorstelling: Menske - Ultima Vez
choreograaf: Wim Vandekeybus
datum: 14-23 nov in KVS, daarna op tournee
locatie: KVS, Brussel

Alle fragmenten van A PROPOS 08.11.2007 kan je hier opnieuw beluisteren


eindredactie: Tim Toubac
redactie: Liesbeth Huybrechts, Elien Haentjes, Jo Mostert
presentatie: Leen Tyrions
techniek: Jo Mostert

Geen opmerkingen: