29.11.07

A PROPOS 22.11.2007

THAT'S BLUE - TOM BARMAN
Tom Barman was donderdag 22 nov in het STUK aanwezig voor een lezing en debat rond de relatie tussen beeldende kunst en muziek, georganiseerd door het departement Kunstwetenschappen. Natuurlijk was het niet meer dan logisch dat A PROPOS Tom Barman naar onze studio lokte voor een gesprek over zijn Blue Note jazz compilatie That's Blue (2006) en hedendaagse kunst.



Herbeluister


lezing: Tom Barman
categorie: lezing & debat
organisatie: Kunstwetenschappen, K.U.Leuven
datum: donderdag 22 november 2007
locatie: STUK, Leuven


PETITIE HUMANE WETENSCHAPPEN
De humane wetenschappen in het hoger onderwijs dreigen een groot deel van hun subsidies te verliezen. Daarom wordt er een petitie opgericht door de onderwijsvakbond, vlaamse verenigingen van studenten en de groep decreet hoger onderwijs. Zij vragen samen om een hoorzitting in het Vlaams Parlement om tot een tussenoplossing te komen. Die hoorzitting komt er pas als de petitie gevuld is met 10000 handtekeningen. Meer info op http://www.decreethogeronderwijs.be/


Herbeluister


MAURICE BEJART OVERLEDEN
De Franse danse choreograaf Maurice Béjart is op tachtig-jarige leeftijd overleden. Wie was Bejart? Wat was zijn stijl? Wat was zijn invloed op het hedendaags ballet? Randi De Vlieghe, danser en choreograaf bij o.a. Fabuleus en De Bronks, gaf uitleg aan presentatrice Katharina.

Herbeluister


dans: overlijden choreograaf Maurice Bejart
categorie: ballet, podiumkunsten


TEGENLIED
In de stadsschouwburg in Leuven gaat de voorstelling Tegenlied in premiere. Katharina sprak met Marc Van Rompaey, de bedenker en regisseur van dit project met het harmonieorkest Panta Rei en twee acteurs.


Herbeluister


voorstelling: Tegenlied
categorie: muziek, harmonie, podiumkunsten
datum: 22 & 23 november 2007
locatie:
stadsschouwburg, Leuven


Herbeluister alle fragmenten van A PROPOS 22.11.2007 hier


eindredactie: Elien Haentjes
redactie: Marianne Boelaers, Tim Toubac, Katharina Smedts
presentatie: Katharina Smets
techniek: Suzanne Maas

Geen opmerkingen: